Державне підприємство „Державний науково-дослідний інститут будівельних конструкцій"

  • 52

Державне підприємство „Державний науково-дослідний інститут будівельних конструкцій"

Щодо створення електронного каталогу національних виробників будівельних матеріалів та виробів.

На сьогодні в Україні не систематизована актуальна інформація щодо функціонування компаній - виробників будівельних матеріалів, готових виробів, будівельних конструкцій, допоміжних елементів, поводження з відходами демонтажу будівель й споруд всіх типів. Такі відомості є критично важливими як для учасників українського будівельного ринку, так і для потенційних міжнародних інвесторів, які будуть брати участь у масштабній відбудові зруйнованого в результаті воєнних дій росії житлового і промислового фонду нашої країни, її інфраструктури та обʼєктів соціального призначення. Значна ж частина іноземних донорських організацій, меценатів, благодійних фондів, архітектурно-проєктувальних установ взагалі не обізнана з можливостями українських компаній у цій царині і вважає, що для відбудови України будівельні матеріали треба буде масово імпортувати.

Державне підприємство . «Державний науково-дослідний інститут будівельних конструкцій» (далі - ДІ НДІБК) на замовлення Німецького товариства міжнародного співробітництва (GIZ) в рамках проєкту технічної допомоги Україні виконує роботу щодо створення першого з 1991 року системного каталогу національних виробників будівельних матеріалів та виробів. Метою роботи є збір інформації про компанії - виробники будівельнихматеріалів та виробів українського ринку, аналіз їх роботи натепер та перспектив участі у відбудові країни. Каталог буде охоплювати діяльність підприємств/компаній, які видобувають будівельний пісок, щебінь, виготовляють товарні вироби з бетону (вироби з бетону), будівельні суміші, керамічну цеглу, гіпсокартон, базальтовий утеплювач, пінопластовий утеплювач, кровельні (для дахів) матеріали та інші будівельні матеріали, вікна та віконні системи та інші будівельні вироби.

Запит стосується підприємств/компаній, розташованих на підконтрольних

Україні територіях, їх асортименту, обсягів виробництва за певний період часу, місцезнаходження, контактних даних, реквізитів, наявності/відсутності англомовних менеджерів, наявності сертифікатів «СЄ» та/або національних сертифікатів якості будівельних матеріалів тощо. Отримана інформація буде використана для створення електронного каталогу у вигляді веб-сторінки,

у форматах *.pdf та *.xls / *.xIsx.

Звертаємось до Вас з проханням надати сприяння у роботі щодо створення вищезазначеного каталогу та надати ДИНДІБК інформацію в електронному вигляді про діяльність Вашого підприємства/компанії, заповнивши анкету (у вкладенні), а також, за можливості, максимально поширити цю анкету для заповнення серед інших діючих на сьогодні компаній - виробників будівельних матеріалів та виробів.

Заповнену анкету у форматі *.docx / *.doc потрібно надіслати на адресу:

kitsiuk@ndibk.gov.ua.

Термін подання інформації - до 22 липня 2024 року.

На сувору вимогу надавача технічної допомоги надана Вами інформація не буде вільно поширюватися до завершення військових дій - її авторизованими користувачами будуть лише вивірені проектанти міжнародних організацій, очільники органів місцевого самоврядування України та представники міністерств і відомств України, залучені до питань відбудови

• країни.

Внесення до каталогу виробників будівельних матеріалів та виробів буде найкращою рекламою Вашої компанії на українському будівельному ринкуі значно підвищить її шанс бути обраною у якості постачальника будівельних матеріалів та виробів при відбудові української інфраструктури та інших зруйнованих обʼєктів.

Додаток: Відомості про виробників будівельних матеріалів та виробів -

анкета для заповнення на 1 арк. у 1 прим.

Фото без опису