A A A K K K
для людей із порушенням зору
Богданська територіальна громада
Закарпатська область, Рахівський район

У Рахові податківці з підприємцями говорили про новації податкового законодавства та використання РРО/ПРРО

Дата: 15.09.2023 13:17
Кількість переглядів: 69

Фото без опису

Напередодні податківці Головного управління ДПС у Закарпатській області провели робочу зустріч із платниками Рахівської, Ясінянської, Великобичківської та Богданської територіальних громад.

Під час спілкування працівники податкових органів краю розповіли присутнім про новації податкового законодавства, запроваджені Законом України від 30 червня 2023 року № 3219-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану», яким передбачено поступовий перехід країни на довоєнне оподаткування.

Фото без опису

Один з меседжів роз’яснювальної роботи, яку проводять працівники Головного управління ДПС Закарпаття для підприємців по всій території області – кожна надана клієнту послуга чи проданий товар за готівку передбачає обов’язкову видачу фіскального чеку. Податківці зауважують, що це свідчення того, що підприємець провадить бізнес за чесними правилами і має позитивну ділову репутацію. Також правильно проведена розрахункова операція викликає довіру у покупця чи клієнта і є підтвердженням легально наданої послуги чи придбаної продукції.

Під час такого «інформаційного рейду» податківці особисто зустрічаються з сотнями підприємців, та нагадують, що обов’язкове застосування РРО чи ПРРО передбачено ще з 1 січня 2022 року для усіх суб’єктів господарювання, окрім платників першої групи спрощеної системи оподаткування. Відтак Законом України № 3219 передбачено, що за невидачу фіскального чеку або ж видачу такого чеку з порушеннями, до торгівців застосовуватимуть штрафні санкції, розмір яких залежатиме від кількості зафіксованих порушень та виду проданого товару.

Фото без опису

Підприємцям не обов’язково купувати класичний касовий апарат, можна зареєструвати його безкоштовний аналог – програмний РРО, який пропонує податкова служба. Для цього необхідно завантажити відповідну програму з сайту ДПС України та встановити її на доступний ґаджет – смартфон, ноутбук чи комп’ютер. Днями Державна податкова служба поінформувала про оновлення версії програмного забезпечення безоплатного ПРРО від ДПС для операційних систем Android та iOS.

Згаданим вище Законом відновлено і обов’язкову сплату єдиного податку та значно розширено коло дозволених перевірок, які здійснюють контролюючі органи. Тож, щоб під час перевірок у суб’єктів господарювання не виникало неприємних несподіванок у вигляді податкових донарахувань, податківці радять працювати виключно в правовому полі.

Фото без описуДПС у Закарпатській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано