A A A K K K
для людей із порушенням зору
Богданська територіальна громада
Закарпатська область, Рахівський район

“Про проведення конкурсу” щодо створення молодіжних центрів

Дата: 10.08.2023 09:54
Кількість переглядів: 66

 

Фото без опису

Одним із пріоритетів державної молодіжної політики є розвиток життєвих навичок підлітків та підтримка молодіжного активізму на місцях. Важливу роль у розвитку таких навичок молодих людей відіграють молодіжні центри та освітні практико-орієнтовані програми.

З цією метою впроваджується програма «Розвиток потенціалу молоді у західних областях України», імплементаційним партнером якої є громадська організація «Молодіжна платформа». Програма реалізується ІСАР Єднання за фінансової підтримки Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ), Урядів Японії і Норвегії та Уряду Німеччини через німецький державний банк розвитку KfW.

У рамках вищезазначеної програми громадська організація «Молодіжна Платформа» проводить конкурс на створення десяти молодіжних центрів у Закарпатській та Волинській областях.

За допомогою цього конкурсу буде відібрано десять ініціативних груп, яким буде надана підтримка для повноцінного створення молодіжного центру та формування самозарадної команди, яка навчиться самостійно залучати ресурси у свою громаду.

Деталі  проєкту  та  умови  конкурсу  доступні  за  посиланням:

http://surl.li/jmxdn

Відібраним ініціативним групам буде забезпечено повноцінну підтримку:

  1. Фінансова підтримка на ремонт приміщення молодіжного центру, облаштування та закупівлю необхідного обладнання та техніки на суму орієнтовно 1 млн грн;
  2. Фінансова підтримка на реалізацію програмної та операційної діяльності на суму орієнтовно 475 тис. грн;
  3. Відібрані молодіжні центри матимуть можливість створити напрям соціального підприємництва для забезпечення фінансової сталості. Робота зі створення напряму соціального підприємництва передбачає  участь  в  інтенсивній  освітній  програмі,  розробку бізнес-плану, менторський та експертний супровід, а також грант у розмірі до 400 тис. грн. від імплементаційного партнера громадської організації «School of ME»;
  1. Менторська підтримка для кожної ініціативної групи щодо створення, запуску та здійснення програмної діяльності молодіжного центру;
  2. Навчальні тренінги для розвитку компетенцій щодо створення і забезпечення діяльності центру працівників та волонтерів центру;
  3. Дизайн-сесії щодо облаштування та стилізації приміщення центрів за участі молоді громади, де створюється центр;
  4. Консультації щодо розробки стратегічних планів розвитку центрів.

Також інформуємо, що громадська організація «Простір молоді» та громадська організація «Молодіжний центр Волині» є імплементаційними партнерами проєкту UPSHIFT у Закарпатській та Волинській областях відповідно. Дані організації реалізовують молодіжні проєкти спрямовані на розвиток молоді та підвищення її ролі у процесах прийняття рішень, інтеграцію внутрішньо переміщених осіб та гуманітарні проєкти для відбудови України.

UPSHIFT є глобальною програмою Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ), що реалізується у понад 40 країнах. Вона надає молоді й підліткам навички 21 століття та ресурси, щоб визначити проблеми своїх громад та запропонувати інноваційні рішення цих проблем.

Запрошуємо вашу громаду долучитися до унікальних можливостей розвитку молодіжних ініціатив, зміцнення спільнот у вашому регіоні та побудови сильного громадянського суспільства в Україні.

З метою інформування про деталі вищезгаданих можливостей у Закарпатській та Волинській областях 14 серпня о 14:00 за участі заступника Міністра молоді та спорту України Владислава Яцука відбудеться презентація в онлайн форматі. Учасникам зустрічі необхідно зареєструватися за посиланням: https://forms.gle/ZjL5wHceRWVobvcSA.

Долучитися           до            зустрічі           можна           за                               посиланням:

https://us02web.zoom.us/j/88434126111.

За додатковою інформацією звертатись до:

Уляни Кашепи, представниці громадської організації «Молодіжна платформа» [email protected];

Лілії Івасько, представниці громадської організації «Простір Молоді»

[email protected];

Вероніки Міщук, представниці громадської організації «Молодіжний центр Волині» [email protected].

Зі свого боку Міністерство молоді та спорту України готове в межах компетенції надати партнерську підтримку програмі «Розвиток потенціалу молоді у західних областях України» з метою ефективної реалізації молодіжної політики в Україні.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано