Новий навчальний рік у нових умовах

  • 1123

У Богданській громаді розпочався новий навчальний рік у очному та змішаному режимі. Більше двох тисяч дітей сіли за парти та прийшли до садочків. Щоб діти могли навчатися в школах і відвідувати садочки, про це сільська громада подбала заздалегідь. Зокрема, у всіх закладах освіти і дошкільних установах були підготовлені укриття, які відповідають встановленим вимогам.

Найкращі умови створено у Закладі загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів села Розтоки (директор С.С. Попович) та Закладі дошкільної освіти села Богдан (директор М.П.Мільчевич).

  • В Україні сьогодні йде війна і через небезпеку обстрілів не скрізь учні можуть навчатися в навчальних закладах очно. У нашій же школі створено всі умови, щоб, у разі небезпеки, дітей можна було ізолювати в захищене місце.

У підвальному приміщенні школи обладнані укриття. Для кожного класу тут підготовлено окремі кімнати з меблями. Є вода, прибиральні, їдальня, кухня і додатковий окремий вихід на вулицю. Приміщення сухе, охайне, в ньому багато простору і повітря. Такі умови, на жаль, мають далеко не всі школи. Дітям же Розтоків у цьому плані пощастило, - розповів староста села Розтоки Петро Петрович Шорбан.

У Закладі дошкільної освіти села Богдан чудові умови для повноцінного перебування і виховання дітей. Хороші меблі, мультимедійна дошка, комп’ютери, ноутбуки, відео спостереження, пожежна сигналізація, душова кабінка, плита для кухні, пральна машина, два бойлери, - все це придбано сільською радою в останні роки.  

Зокрема, неодмінна умова сьогодення – це укриття. Без старань працівників дошкільного навчального закладу з цим питанням садочку було б справитися важко.

  • У підвальному приміщенні дитячого закладу облаштовано велику кімнату, яка може прийняти всіх вихованців садочка та ще й початкової школи, яка знаходиться поруч. Столи і стільці, іграшки і матеріали для занять, ліжечка для наймолодших, питна вода і запаси їжі, електроприбори для приготування гарячих напоїв – все це неодмінні атрибути для екстреної ситуації. Проте, ця ситуація не повинна лякати дітей і спускання в підвал вони поки що сприймають, як подорож у загадкову ігрову країну, – розповідає директор садочка Марія Петрівна Мільчевич.

Що ж, хай так і буде! Хай станеться так, щоб укриття дітям не знадобилися в реальному житті і всі б мали можливість безпечно навчатися і виховуватися тільки в очному режимі.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису