A A A K K K
для людей із порушенням зору
Богданська територіальна громада
Закарпатська область, Рахівський район

Про проведення заходів з охорони водних біоресурсів на період весняно-літнього нересту риби

Дата: 13.05.2022 13:48
Кількість переглядів: 1555

Витяг з Розпорядження Закарпатської обласної військової адміністрації  № 138 від 20.04.2022 року

        Відповідно до статей 4, 8, 15 Закону України „Про правовий режим воєнного стану”, Закону України „Про рибне господарство, промислове рибальство та охорону водних біоресурсів”, статей 14, 16, 38, 39 Закону України „Про тваринний світ”, Указів Президента України від 24 лютого 2022 року № 64/2022 „Про введення воєнного стану в Україні”, № 68/2022 „Про утворення військових адміністрацій”, від 14 березня 2022 року № 133/2022 „Про продовження строку дії воєнного стану в Україні”, з метою забезпечення охорони, відтворення та збільшення рибних запасів у водоймах області:

1.            Провести у квітні – травні 2022 року місячник охорони нересту риби та відтворення інших водних біоресурсів.

2.            Рекомендувати управлінню Державного агентства меліорації та рибного господарства у Закарпатській області:

2.1.         Встановити строки заборони вилову водних біоресурсів у рибо-господарських водних об’єктах (їх частинах), визначити ділянки водойм, на яких дозволяється любительське рибальство із відповідними обмеженнями.

2.2.         Для забезпечення успішного проходження своєчасно інформувати населення та зацікавлені підприємства, установи, організації через засоби масової інформації про обмеження, що вводяться на період нересту риби.

3.            Пропонувати управлінню Державного агентства меліорації та рибного господарства у Закарпатській області, державній екологічній інспекції у Закарпатській області, головному управлінню Національної поліції в Закарпатській області, 94 прикордонному загону (м. Чоп) та 27 прикордонному загону імені героїв Карпатської Січі (м. Мукачево) розробити плани спільних заходів, організувати спільні рейди, посилити боротьбу з браконьєрством та забезпечити належний контроль за дотриманням законодавства про охорону водних біоресурсів у нерестовий період.

4.            Районним військовим адміністраціям, виконавчим органам місцевих рад, адміністраціям територій та об’єктів природно-заповідного фонду,  масового розмноження диких тварин, із 20 квітня до 20 червня 2022 року, призупинити здійснення діяльності, що може призвести до забруднення водойм, іншого негативного впливу на середовище існування, міграції та нересту риби, посилити контроль за дотриманням природоохоронних заходів під час проведення господарської діяльності на рибогосподарських водоймах, у їх руслах та прибережній смузі.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано