A A A K K K
для людей із порушенням зору
Богданська територіальна громада
Закарпатська область, Рахівський район

18 ЖОВТНЯ - ЄВРОПЕЙСЬКИЙ ДЕНЬ БОРОТЬБИ З ТОРГІВЛЕЮ ЛЮДЬМИ

Дата: 13.10.2021 11:16
Кількість переглядів: 343

      Європейський день боротьби з торгівлею людьми започаткований 18 жовтня 2007 року Європейським Парламентом як день консолідації діяльності з підвищення рівня обізнаності щодо феномену торгівлі людьми та небайдужості громадськості до цього явища.

     Торгівля людьми є глобальним злочинним бізнесом, сучасною формою рабства, що грубо порушує права людини. Ця діяльність є найшвидше зростаючою кримінальною діяльністю у світі. За оцінками Міжнародного центру із запобігання злочинності ООН, щорічний грошовий обсяг за даний транснаціональний злочин становить 30 мільярдів доларів на рік, що робить його другим за величиною після торгівлі наркотиками. 

      Україна була серед перших країн у Європі, яка у 1998 році встановила кримінальну відповідальність за торгівлю людьми. У Кримінальному кодексі України покарання за торгівлю людьми передбачено статтею 149, визнається тяжким злочином, який передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 15 років.

     Способи втягнення людей у процес торгівлі людьми різні – злочинці шукають все нові і нові методи вербування, але завжди це відбувається шляхом використання обману, шахрайства, шантажу, уразливого стану людини, із застосуванням чи погрозою застосування насильства, із використанням службового становища, матеріальної чи іншої залежності від другої особи.

     Метою торгівлі людьми завжди є експлуатація людини в будь-який спосіб – примусова праця, використання у домашньому господарстві і промисловому чи сільськогосподарському секторах, вилучення органів, сексуальна експлуатація чи створення порнографічної продукції, народження дитини примусово чи за замовленням, втягнення у злочинну діяльність чи жебракування.

     На сьогодні передбачено проведення заходів з метою відзначення 18 жовтня, розміщення плакатів, буклетів з відповідними зображенням соціальної реклами, відвідування родин з дітьми, які перебувають у складних життєвих обставинах та проведення профілактичних бесід з батьками та дітьми під час рейдів та особистих прийомів, проведення профілактичних бесід офіцером громади з учнями  ЗЗСО Богданської сільської ради, проведення заходів,тренінгів, занять, бесід, тематичні години спілкування з учнями ЗЗСО Богданської сільської ради.

     Держава пропонує повний спектр допомоги особам, які постраждали від торгівлі людьми. Людина, яка постраждала від цього злочину, звернувшись до місцевої державної адміністрації, має право на отримання відповідного статусу, і це дає їй можливість отримати одноразову матеріальну допомогу, а також отримати повний спектр допомоги: медичної, правової, соціальної, а також одноразової матеріальної допомоги.

     Пам’ятайте: стати жертвою торгівлі людьми може кожен, незалежно від статі, віку, рівня освіти чи кваліфікації!

     Тому лише об’єднавши зусилля, ми зможемо подолати проблему торгівлі людьми у суспільстві!

     Із заявою про необхідність такої допомоги слід звертатись до найближчих органів виконавчої влади за місцем проживання, а саме:

- управління соціального захисту населення та надання соціальних послуг Рахівської районної державної адміністрації за тел. (03132) 2-51-65 ,

- на Національну «Гарячу лінію» з протидії людьми та консультування мігрантів 0 800 505 501,

- 527(безкоштовно для абонентів мобільного зв’язку).Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано