Богданська територіальна громада
Закарпатська область, Рахівський район

ІНФОРМАЦІЯ ЩОДО ВОСЬМОЇ ПОЗАЧЕРГОВОЇ СЕСІЇ

Дата: 31.05.2021 17:49
Кількість переглядів: 471

Богданська сільська рада  інформує

щодо проведення восьмої  позачергової сесії VIII скликання по зверненню частини депутатів щодо здійснення закупівлі автомобіля Mitsubishi L200

 

Шановні мешканці Богданської територіальної громади! Повідомляємо вам, що 28.05.2021р. відбулася позачергова сесія сільської ради восьмого скликання на звернення частини депутатів щодо «повернення процедури закупівлі автомобіля  Mitsubishi L200».

У зверненні депутатів до сільського голови було вказано, що вони не давали дозволу на придбання такого автомобіля.

Звертаємо вашу увагу, що питання придбання автомобіля для потреб Богданської сільської ради, як вже попередньо сільська рада інформувала, розглядалося на 2 сесії Богданської сільської ради VIII скликання 21 грудня 2020р., а саме придбання автомобіля було передбачено у прийнятій Програмі соціально-економічного розвитку на 2021р. (рішення №44 від 21.12.2020р.) та виділено кошти у сумі 650 тис. грн. 00 коп. при прийнятті бюджету на                 2021 рік (рішення №69 від 24.12.2020р.). Дані рішення були прийняті одноголосним поіменним голосуванням всіх присутніх депутатів на сесії, в тому числі і всіма депутатами, що підписали вищевказане звернення. Жоден депутат сільської ради не голосував проти прийняття даних рішень та не утримувався.

Фото без опису

Фото без опису

Протягом лютого поточного року питання закупівлі автомобіля також обговорювалося на засіданні виконавчого комітету Богданської сільської ради та постійно діючої комісії з питань фінансів, бюджету, планування соціально-економічного розвитку, інвестицій та міжнародного співробітництва. Під час даних обговорень було винесено пропозиції щодо придбання автомобіля типу пікап, оскільки у Богданській територіальній громаді є віддалені гірські населені пункти (більше 500 дворогосподарств, розташовані в урочищах: Грунь, Магас, Аршиці, Борщевиця, Берендей, Тищора, Штевйора, Діл), наявна необхідність надання адресної соціальної допомоги мешканцям Богданської територіальної громади (службою у справах дітей, відділом соціальної роботи), надання першої необхідної медичної допомоги, вирішення земельних питань на місцях та інших надзвичайних ситуацій. Тому було запропоновано збільшити суму для закупівлі автомобіля ще на 650 тис. грн. 00 коп., за рахунок закумульованих залишків коштів місцевого бюджету у 2020 році.

На  5 сесії VIII скликання 04.03.2021р. внесено зміни до Програми соціально-економічного розвитку на 2021р. в частині збільшення суми фінансового забезпечення на придбання автомобіля (рішення №111 від 04.03.2021р.) та додатково виділено кошти у сумі 650 тис. грн. 00 коп. на придбання автомобіля типу пікап, шляхом внесення змін до  бюджету на  2021 рік (рішення №115 від 04.03.2021р.). Дані рішення були також прийняті одноголосним поіменним голосуванням всіх присутніх депутатів на сесії, в тому числі і всіма депутатами, що підписали вказане звернення. Жоден депутат сільської ради не голосував проти прийняття даних рішень та не утримувався.

Фото без опису

Фото без опису

Також додатково інформуємо, що дія постанови КМУ від 04 квітня 2001р. № 332 про затвердження граничних сум витрат на придбання легкових автомобілів, меблів, іншого обладнання, устаткування, комп'ютерів, та інших речей поширюється лише на органи, установи та організації, які утримуються за рахунок державного бюджету. Тобто, граничні суми витрат повинні враховуватися лише установами при здійсненні закупівель, що фінансуються за рахунок коштів державного бюджету, а не місцевого, Тому ніяких порушень при придбанні сільською радою автомобіля не було допущено.

Ця інформація, а також обґрунтування у необхідності придбання такого типу легкового автомобіля була озвучена на позачерговій восьмій сесії Богданської сільської ради. Провелося обговорення даного питання, в ході якого жоден депутат не заперечив про необхідність придбання легкового автомобіля для потреб громади, кілька депутатів зауважили, що можна б було придбати дешевший автомобіль. При проведенні голосування проект рішення частини депутатів про «повернення процедури закупівлі автомобіля» не набрав необхідну кількість голосів за основу (7 голосів із 18 присутніх на сесії ради, які мають право голосу) та був знятий з розгляду.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано